MEZUNİYET
9.06.2022

Sevgili Yeni Meslektaşlarım

Başlangıçlar güzeldir, bitişler ve ayrılışlar hem zor hem de acı olur…

Bugün tüm öğrencilerimiz ve hocalarımız için hüzünlü, sevinç ve gurur verici bir gündür.

Üniversite mezuniyeti, insan hayatının en önemli ve akılda kalan anlarından biridir.

4 sene süren zorlu bir eğitimi tamamlayıp, bugün mükâfatını alacaksınız.

Üniversitemizde size sadece bir diploma için mesleki eğitim ve öğretim vermedik aynı zamanda insanın ve insanlığın değerini; birbirimize ve ülkenize karşı her zaman dürüst, adil ve doğru olmayı ve vatana ve millete yararlı bir birey olmak için gereken ön bilgileri verdik. Sorumluluklarınızı ve içinde bulunduğumuz topluma karşı görevlerimizi hatırlattık.

Bundan sonraki hayatınızda sizleri eğitim hayatınız boyunca yalnız bırakmayan, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen ailelerinize/velilerinize karşı sevgi ve saygı duyma ile özveride bulunmayı asla unutmayın.

Öğretim elemanlarımızla ve idari personelimizle sizleri elimizden gelen en iyi şekilde yetiştirip, olgunlaştırıp iş dünyasına hazırlamaya çalıştık. Mezun olduğunuz Üniversitenizin kapısının sizlere her zaman açık olduğunu hiç unutmayın.

Bugün birlikteliğimiz sona ermiyor, sizler bizim Üniversitemizin Dünyada çalışmaya başlayacağınız her şirket, kurum, il ve ülkede temsilcimiz olacaksınız. Ülkemizin geleceğine bundan sonra sizler imza atacaksınız.

Sevgili gençler!

Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Dürüst, çalışkan ve üretken insanlar her zaman bir DEĞERDİR.  Siz değer oluşturduğunuzda başarı sizi takip edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Hiçbir şeye ihtiyacımız yoktur, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır. O da çalışkan olmaktır. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” demiştir.

Tüm mezunlarımızı cani gönülden kutlarım.

Sizlere hayatınızın yeni başlangıcında sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.

Prof. Dr. Muammer KAYA

Dekan