KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LABORATUVARLARINDA YAPILAN İNCELEMELER
25.02.2021

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LABORATUVARLARINDA YAPILAN İNCELEMELER:  22 Şubat 2021

Dekan, Dekan Yardımcıları ve Fakülte Sekreteri Kimya Mühendisliği araştırma ve öğrenci laboratuvarlarında incelemelerde bulundular.  İncelemeler sırasında aşağıdaki bilgiler alınmış ve bundan sonrası için bazı öneriler geliştirilmiştir:

1. Kimya Mühendisliği araştırma laboratuvarlarında çevre, enerji ve malzeme alanlarında araştırmalar yürütülmektedir.
  2. Daha önceki yıllarda sanayi gelen talep üzerine bazı analizler yapılmış, ancak son yıllarda bu tip analizler yapılmamaktadır.
  3. TÜBİTAK proje başvuruları var ancak yürütücülüğünün üniversitemizde olduğu bir TÜBİTAK projesi bulunmamaktadır.
  4. MÜDEK kapsamında öğrenci laboratuvarları alt yapısında bazı iyileştirmeler yapılmıştır.
  5. Yürütülen projelerin tüm araştırmacıların ulaşabileceği bir ortamda paylaşılması, böylece bölümler arası çalışma ortamının sağlanması gerekmektedir.
  6. Yapılan deneylerin ve alt yapının videolar ile desteklenmesi sayesinde Avrupa Birliği Projelerine katılma şansı artabilecektir.