YÖK 15 Bilim Alanında 25 Üniversiteye “Öncelikli Alan Misyonu"
4.05.2023

YÖK 15 bilim alanında 25 üniversiteye “Öncelikli Alan Misyonu” verdi​

Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi” 03.05.2023 YÖK’te düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar: “15 bilim alanında 25 devlet ve vakıf üniversitesinin ilgili bölüm veya programlarına öncelikli alan misyonu verilmesini kararlaştırdık.” “Bu proje ile yapacağımız şey program sahiplerine Yükseköğretim Kurulu olarak maddi proje desteği sağlamak olacaktır. Bu, Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen bir etikettir.”

Hangi üniversiteler hangi alanlarda uzman

Bilgi Güvenliği alanında Sakarya Üniversitesi ve TOBB Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi, Bilim Tarihi alanında İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Dijital Sosyal Bilimler alanında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve İbn Haldun Üniversitesi, Enerji Depolama alanında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Gıda Biyoteknolojisi alanında Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Göç Araştırmaları alanında Gaziantep Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi, Hidrojen ve Yakıt Pilleri alanında Atılım Üniversitesi ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Motor Teknolojileri alanında Kocaeli Üniversitesi, Nesnelerin İnterneti alanında Abdullah Gül Üniversitesi ile Galatasaray Üniversitesi, Optik alanında Çankaya Üniversitesi ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sağlıkta Dijital Teknolojiler alanında Akdeniz Üniversitesi ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Seramik ve Kompozit Malzemeler alanında Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Süleyman Demirel Üniversitesi, Tarımda Dijital Teknolojiler alanında Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile Selçuk Üniversitesi; Temiz, Erişilebilir ve Güvenli Enerji alanında Karabük Üniversitesi; Yüzey, Kaplama ve Filmler alanında Pamukkale Üniversitesi Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi’ne dahil oldu.

Tıp ve Mühendislik ağırlıklı öncelikli alan misyonundan dolayı ESOGÜ’ye başarılar dileriz.

Kaynak: https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2023/yok-15-bilim-alaninda-25-universiteye-oncelikli-alan-misyonu-verdi.aspx