Dr. Öğr. Üyesi Ömrüye ÖZOK ARICI Fakültemizde Göreve Başladı
2.03.2023

Biyomedikal Mühendisliği Bölümünde göreve başlayan Dr. Öğr. Üyesi Ömrüye ÖZOK ARICI'ya başarılar dileriz. Öğretim Üyemizin kısa özgeçmişi ;

Ömrüye ÖZOK ARICI, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans çalışmalarını “Sakarya ili ormanlık alan topraklarından Streptomyces türlerinin izolasyonu, karakterizasyonu ve bazı ekstraselüler enzimlerin üretiminin belirlenmesi” üzerine 2014 yılında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi doktora çalışmalarını ise Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı’nda  “Artemisinin-Benzotiyofen Türevlerinin Sentezi, Antimikrobiyal, Antioksidan Etkinliği ve Sitotoksisite Aktivitelerinin Belirlenmesi” üzerine 2021 yılında tamamlamıştır. Doktorasonrası Araştırmalarına Kimya Mühendisliği Bölümünde “Yeni Aldehit Fonksiyonlu Pirazollerin Sentezi ve Elektrokimyasal Sensör Uygulamaları” üzerine 2021 yılında Osmangazi Üniversitesinde başlamıştır. Bu alanlar üzerine yayınlanmış SCI makaleleri bulunmaktadır. Ömrüye ÖZOK ARICI hali hazırda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.