TÜBİTAK 1001 PROJELER KABULÜ
27.02.2023

Yürütücülüğünü Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Alper Uysal, araştırmacılığını üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Alper Sofuoğlu'nun yapacağı “Biyomedikal Endüstrisinde Kullanılan Ti-6al-7nb Alaşımının Ultrasonik Titreşim Destekli Nano Grafen Katkılı Nanoakışkan Kullanılan Mmy Yöntemi ile Sürdürülebilir Talaşlı İmalatının Araştırılması, Modellenmesi ve Optimizasyonu " başlıklı Tübitak-1001 projesi yapılan değerlendirmeler sonucunda desteklenmeye layık görülmüştür.

Proje Adı: Biyomedikal Endüstrisinde Kullanılan Ti-6al-7nb Alaşımının Ultrasonik Titreşim Destekli Nano Grafen Katkılı Nanoakışkan Kullanılan Mmy Yöntemi ile Sürdürülebilir Talaşlı İmalatının Araştırılması, Modellenmesi ve Optimizasyonu

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Alper Uysal (Yıldız Teknik Üniversitesi)

Proje Araştırmacısı: Doç. Dr. Mehmet Alper Sofuoğlu

2022 Yılı 2. Dönemi Desteklenmesne Karar Verilen Projeler