Dr. Öğr. Üyesi Ömer Burak İSTANBULLU Fakültemizde Göreve Başladı
30.12.2022

Biyomedikal Mühendisliği Bölümünde göreve başlayan Dr. Öğr. Üyesi Ömer Burak İSTANBULLU'ya başarılar dileriz. Öğretim Üyemizin kısa özgeçmişi ;

Ömer Burak İSTANBULLU, lisans eğitimini Erciyes Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisans çalışmalarını "Medikal İmplantlarda Kullanılan Biyomalzemelerin Manyetik Rezonans Cihazı Uyumluluğu ve Güvenilirliğinin Analizi" üzerine yaparak 2016 yılında, doktora çalışmalarını ise "Biyomalzeme Yüzey Modifikasyonunun Stent Kaynaklı Damar Yolu Tıkanıklığına Etkisi" üzerine yaparak 2022 yılında Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Anabilim Dalında tamamlamıştır. İlgi alanları arasında İmplant-Tıbbi Görüntüleme Cihazı Etkileşimleri,  Biyomimetik Yaklaşımlarla Yüzey Modifikasyonu, Elmas-Benzeri Karbon ve Karbon Nanotüpler, Biyomalzemelerin Elektrokimyasal, Termal ve Mekanik Karakterizasyonu, Antikorozif ve Biyouyumlu Yüzeyler konuları yer almaktadır. Bu alanlar üzerine tamamlamış olduğu BAP destekli araştırma projeleri bulunan Ömer Burak İSTANBULLU, hali hazırda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmakta ve aynı birimin bölüm başkan yardımcılığını yürütmektedir.