TÜBİTAK-1004 Mükemmeliyet Merkezi Projesi Kabul Edildi
22.12.2022

Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı (1004) kapsamında başvurusu yapılan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin Proje Yürütücüsü olduğu "Sürdürülebilir Kentler İçin İleri Teknolojiler Platformu (SÜİT)" 2022-2025 yılları için TÜBİTAK'tan kabul aldı.

Projede ODTÜ proje yöneticisi olmak üzere ESOGÜ, ODTÜ-GÜNAM, Işık Üniversitesi, Ulak Haberleşme, Vestel ve Kuartis kuruluşları ortak çalışmalar ile akıllı şehirlerin alt yapısına yönelik yeni teknolojileri, yeşil mutabakat ve sürdürülebilirlik prensiplerine uygun olacak şekilde geliştirmeyi hedeflemektedir. SÜİT Araştırma Programı kapsamında  olan Nesnelerin Interneti (IoT) için enerji-etkin ve ölçeklenebilir haberleşme sistemleri ve donanımları, karbonsuz/düşük karbonlu enerji üretimi ve şebeke yönetimi, elektrikli araçlar/filolar ve akıllı ulaşım, bina enerji verimliliği için mekansal veri analitiği, ekosistem izleme ve yönetimi gibi temel odak teknolojiler üzerinde çalışmalar yürütülecektir. SÜİT, ülkemizde aktif olarak üretim yapan büyük şirketleri, öncü üniversite araştırma altyapılarını ve KOBİ’leri bir araya getirerek alanında önemli bir sinerji oluşturması hedeflenmektedir.

ESOGÜ Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Ahmet Yazıcı

ESOGÜ Araştırmacı Ekibi: