TR | EN
ESOGÜ Maden Mühendisliği Bölümünü Seçen Öğrencilere Türkiye İhracatçılar Meclisi
22.07.2022

ESOGÜ Maden Mühendisliği Bölümünü Seçen Öğrencilere Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’den

Aylık 5.500 TL Burs İmkânı

 

Tercih işlemleri başlamadan öğrenciler için burslar açıklanmaya başladı. TİM Maden Sektör Kurulu ile YÖK iş birliği kapsamında, üniversitede madencilikle ilgili bölümleri seçen öğrencilerden, İstanbul ve Ankara’daki üniversiteler için ilk 100 bine girenlere burs verilecek.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile madencilik bölümlerini seçenlere burs imkanı geldi. 2022 YKS’de ilk 100 bine giren öğrencilere asgari ücret oranlarında burs verilecek.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği'nden (DKİB) oluşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde gerçekleştirilen burs projesi şartlarına göre, 2022 YKS'de başarı sıralamasında ilk 65 binde yer alan ve İstanbul ile Ankara'da bulunan üniversitelerin maden, jeoloji, jeofizik ve cevher hazırlama bölümlerinden birini kazanan öğrencilere yabancı dil hazırlık sınıflarındaki eğitimleri de dahil olmak üzere öğrenim süreleri boyunca her yıl 9 ay süresince burs veriliyor.

İlk 50 binde yer alan öğrencilere asgari ücret (aylık 5 bin 500 TL), 50 bin ile 65 bin arasında yer alan öğrencilere ise asgari ücretin yarısı (aylık 2 bin 750 TL) burs verilecek.

Ayrıca Anadolu'daki üniversitelerin tercih edilmesini teşvik etmek üzere, ilk 100 bine giren ve İstanbul ile Ankara dışındaki üniversitelerin Maden, Jeoloji, Jeofizik ve Cevher Hazırlama Mühendisliği bölümlerinden birini kazanan öğrencilere de tam asgari ücret (aylık 5 bin 500 TL) tutarında burs veriliyor (ESOGÜ-MMF Maden Mühendisliği Bölümü bu kategoridedir).

Şartları Var

Bursu alabilmek için sadece bu bölümleri kazanmak yetmiyor.

Buna göre YKS tercihlerinin ilk 5'inden en az birisinin Maden, Jeoloji, Jeofizik ve Cevher Hazırlama mühendisliği olması ve bu tercihlerden birisine yerleşmiş olmak gerekiyor.

 

Bununla beraber öğrenim hayatı boyunca bu burstan yararlanabilmek için her yarıyılda not ortalaması 4 üzerinden 2,5 veya 100 üzerinden en az 65 genel ve dönem not ortalamasını yakalamak gerekiyor.

Ayrıca mezuniyet sonrası ilgili mezun olunan sektörde en az 5 yıl çalışma taahhüdü vermek gerekiyor.

 

    

                              

 

ESOGÜ-MMF Maden Mühendisliği Bölümünün ENLERİ…

  • ESOGÜ MMF, Maden Mühendisliği Bölümü 1975’den beri 47 yıldır nitelikli Maden Mühendisi yetiştirmektedir.
  • Türkiye’de Ankara (ODTÜ, Hacettepe), İstanbul (İTÜ) ve İzmir’den (Dokuz Eylül) sonra Türkiye’de 5. sırada kurulan en eski Maden Mühendisliği Bölümlerinden biridir.
  • 3 anabilim dalına (Cevher Hazırlama, Maden İşletme ve Maden Mekanizasyonu) sahiptir.
  • Toplam 28 öğretim elemanı (13 Prof. Dr.; 5 Doç. Dr.; 4 Dr. Öğr. Üyesi; 5 Araş. Gör. Dr. ve 1 Araş. Gör.) ile Türkiye’de en çok sayıda ve yüksek akademik ünvanlı öğretim üyesi olan Bölümlerin başındadır.
  • Öğretim üyesi başına 8.65 öğrenci düşmektedir.
  • Mevcut Lisans öğrenci sayısı 199’dur.
  • Türkiye’de Ankara, İstanbul ve İzmir’den sonra 4. sırada öğrenci alan ilk Anadolu şehridir.
  • 20 lisans + 1 Bölüm birincisi olmak üzere 21 öğrenci kontenjanına sahiptir.
  • Bugüne kadar 2000’nin üzerinde Maden Mühendisi mezun etmiş olup, Türkiye’nin her yerinde ve kurumunda mezunumuz bulunmaktadır.
  • Y. Lisans ve Doktora eğitimi yapılmaktadır.
  • Alt yapı ve laboratuvar olanakları bilimsel araştırma yapmaya uygundur.
  • Uluslararası yapılan Mühendislikte Dünya’da kendi alanında ilk %2’lik dilime girmede ESOGÜ Maden Mühendisliği Bölümünden 2020’de iki ve 2021’de üç öğretim elemanı vardır.
  • Bölümde Avrupa Birliği, Tübitak, Özel Sektör ve ESOGÜ Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) yapılmaktadır.
  • Öğrencilerini ERASMUS ve yurt dışındaki Üniversitelere (ABD, Kanada, Avustralya ve Avrupa’ya) tam burslu Y. Lisans ve Doktora için gönderebilmektedir.

 

GELECEĞİNİZ İÇİN MADEN MÜHENDİSLİĞİ MESLEĞİNİ

&

NİTELİKLİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ İÇİN ESOGÜ MMF’Yİ SEÇİN…

 

“Bir cep telefonu/bilgisayar 60 farklı element/hammadde içerebilmektedir”

“Madencilik herşey değildir, fakat Madencilik olmadan herşey hiçbir şeydir”