TR | EN
ESOES Kulübünden HEBOKON Kötü Robot Yarışması
9.11.2023

ESOES Kulübünden HEBOKON Kötü Robot Yarışması

İlki geçen sene 22.10.2022 tarihinde yapılan “Hebokon Kötü Robot Yarışması” 04.11.2023 tarihinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Danışmanlığını ESOGÜ Endüstri Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. İnci Sarıçiçek’in yaptığı Eskişehir Mühendislik Topluluğu (ESOES) kulübü tarafından düzenlenen yarışmaya bu sene oldukça fazla  ilgi oldu. 

Yarışmaya, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden olmak üzere ikişerli takım halinde toplam 16 yarışmacı katıldı. Etkinlikte katılımcılar, "en kötü robotu" tasarlamak için kıyasıya mücadele etti. Yarışmada, "ESOGÜ Wabi Sabi" takımı birinci, "Hacettepe Fedaileri" takımı ikinci olurken, "Eskişehir Teknik Üniversitesi Anatolia Aero Design" ekibi ise "En Berbat Tasarım Ödülü"ne layık görüldü.

Kulüp başkanı ESOGÜ Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Sezai Enes Yıldızhan ve kulüp üyeleri etkinliğin yürütülmesinde ekip olarak yoğun bir çaba harcamışlardır. Bu yarışmalar Hebocon olarak adlandırılıyor. Japonca heboi" " beceriksiz&kalitesiz& yetenek yoksunu&utanç verici  gibi anlamlara gelmektedir.. Yarışmada amaç, hurda oyuncaklardan en ilkel robotu yapıp rakiplerine karşı üstünlük sağlamak. Robotlar oyuncak parçaları, motor ve pillerden ibarettir.