TÜBİTAK DESTEKLERİ
18.05.2018
Öne çıkan görsel

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Çalışmalarına TÜBİTAK Desteği

Fakültemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları aşağıdaki projeler, TÜBİTAK 2209-B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı 2018 yılı 2. döneminde desteklenmeye değer bulunmuştur.

1-Proje Adı: Endüstri 4.0 Geleceğin Fabrikalarında Kullanılacak Mobil Robotlara İçsel ve Dışsal Durumlar İçin Bilişsel Yetenek Kazandırılması

Çalışan Öğrenciler: Betül Zeynep Doğa, Berra Koç, Miraç Yıldız, Elif Dursun ve Özlem Katrancı

Akademik Danışman: Prof. Dr. Rifat Edizkan

Sanayi Danışmanı: Uğur Yayan, (İnovasyon Mühendislik)

2-Proje Adı: Quadrotor Kullanarak Kapalı Mekan Keşfi

Çalışan Öğrenciler: Abdullah Aksoy, Ahmet Kaan Geçer, Reşat Türk, Alper Tiryakioğlu ve Ziya Çınar

Akademik Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Burak Kaleci

Sanayi Danışmanı: Coşkun Hamat (ROBOTES Robotik Çözümler San. ve Tic. Ltd. Şti.)

3-Proje Adı: Kapalı Ortamda Bir Konumdan Başka Bir Konuma Uçan Otonom Quadrotor Tasarımı

Çalışan Öğrenciler: Utku Anıl Altın, Barış Berkman, Hakan Uz, Fuat Üstüner ve Hasan Can Yurt'

Akademik Danışman: Doç. Dr. Hakan Çevikalp

Sanayi Danışmanı: Ersin Gönül - TAI (TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayi)

Kimya Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Çalışmasına TÜBİTAK Desteği

Fakültemiz Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencileri E. Kübra Pekyürek (Proje Yürütücüsü), Elif Üreyil, Dilek Balcısoy ve Hamiyet Üreyil’in Mühendislik Araştırmaları dersinde Prof. Dr. Neşe Öztürk’ün akademik danışmanlığında ve İlknur Tatar’ın (İLKSEM Mühendislik Ar&Ge Seramik San. Tic. Ltd. Şti.) sanayi danışmalığında hazırladıkları “CNC Metal İşleme Tezgahları Atık Suyundan Bor Yağı Gideriminde Seramik Membranların Kullanılabilirliğinin Araştırılması” başlıklı çalışma, 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı kapsamında (Başvuru Dönemi: 2018/2) 4.000 TL destek almaya hak kazanmıştır.