KARİYER GÜNÜ 2017
21.06.2017
Öne çıkan görsel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanlığı’nca 27 Nisan 2017 Perşembe günü “Kariyer Günü 2017” etkinliği düzenlenmiştir. Etkinliğe, 41 ulusal ve uluslararası firmanın çeşitli düzeyde yöneticileri ile öğrenciler katılmıştır.

Etkinliğin Prof. Dr. Suat Mirza Konferans Salonu’ndaki açılış oturumunda konuşan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Emin Kahya, Kariyer Günü’nün mezuniyet töreninden sonra kendisini en çok heyecanlandıran etkinlik olduğunu belirtirken, stantlarda gün boyu 5 mühendis odası ve 35 işletmenin kendileri, stajlar ve işe alım süreçleri hakkında öğrencilere bilgi vereceklerini söyledi. Prof. Dr. Emin Kahya, Kariyer Günü 2017 kapsamında ayrıca bölümlerin de yetkin meslektaşlarını davet ederek seminerler düzenleyeceğini kaydetti. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nin güçlü akademik kadrosuyla 47 yıldır ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücüne katkı sağladığını belirten Prof. Dr. Emin Kahya, fakülte bölümlerinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin 2010 yılından bu yana MÜDEK koşullarını sağlayacak şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Prof. Dr. Emin Kahya, Kariyer Günü’nün öğrencilerin kendilerine güvenlerini artırarak, ileride iş yaşamına atıldıklarında karşılaşacakları muhtemel sorunları görme ve çözüm üretebilme yeteneklerine katkılar sağlayacağını söyledi. Kariyer Günü 2017’ye toplam 40 kuruluşun destek vermesinin ve buralardan 25 yöneticinin hazır bulunmasının 47 yıldır eğitim veren Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’ne ve öğrencilerine duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu belirten Prof. Dr. Emin Kahya, öğrencilerden kendilerine güvenmelerini istedi. Öğrencilere seslenerek mezuniyetten sonra iş bulabilmek için fark yaratmaları gerektiğini belirten Prof. Dr. Emin Kahya, yüksek not ortalamasının gerekli olmakla birlikte yeterli olmadığını vurguladı. Prof. Dr. Emin Kahya fark yaratacak özellikleri; mükemmel yabancı dil, çalışılacak alanda sertifikalar, takım çalışmasına yatkın olma, güçlü beşeri ilişkiler, mühendislik problemlerini tatminkar bir bakış açısıyla çözebilme yeteneği ve iyi bir mühendislik problemine çözüm getirecek bitirme ödevi olarak sıraladı.

Prof. Dr. Emin Kahya konuşmasını etkinliğin düzenlenmesine emeği geçen herkese, katılımcı oda ve işletmelere ve destek veren kuruluşlara teşekkür ederek tamamladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, artık geleneksel hale gelen Kariyer Günü’nde öğrencilere mezuniyet sonrası meslek belirleme, staj ve iş imkanları oluşturma, kişilik analizleri ve benzer konularda yardımcı olabilecek etkinlikler düzenlenerek yeni bir bakış açısı kazandırılmaya çalışıldığını ifade etti. Kariyer Günü’nün sağladığı çok yönlü faydalar açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Hasan Gönen, etkinliğin katılımcı kuruluşlara ürün, hizmet ve personel alım politikalarını tanıtarak kalifiye eleman ihtiyaçlarını en verimli şekilde karşılama imkanı verirken, gelecekte bu kuruluşların insan kaynaklarına katılacak olan mezun adaylarına da hedeflerini belirlemede yardımcı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Hasan Gönen, Kariyer Günü’nün mezun olacak öğrencilere iş dünyasını yakından tanıma ve saygın firmalarda iş bulma imkanı sunduğunu, ara sınıflardaki öğrencilere ise kariyer bilinci oluşturma ve kişisel gelişim sürecine katkıda bulunma şeklinde faydalar sağladığını ifade etti. Etkinliğin gerçekleştirilmesine emek veren ve katkıda bulunan herkese, tüm katılımcı ve sponsor kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Prof. Dr. Hasan Gönen, Kariyer Günü 2017’nin hem öğrencilere hem de iş dünyasına faydalı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı. Açılış oturumu;  Savronik A.Ş. Yönetim Kurulu Bşk. Kenan Işık’ın “Yeni Dünya, Yeni İşler ve Mühendislerden Beklentiler”,  Raylı Sistemler Kümelenmesi Koordinatörü Gürcan Banger’in “Endüstri 4.0 ve Yeni Nitelikli İşgücü İstekleri”,  TEI-TUSAŞ Motor San. A.Ş. Turboşaft Motorları Tasarım Müdürü Taylan Ercan’ın “TEI Tasarım Mühendisliği Direktörlüğü ve Turboşaft Motor Geliştirme Projesi” ve  TEI-TUSAŞ Motor San. A.Ş. Kariyer Geliştirme ve Eğitim Müdürü Yeliz Çetinkaya’nın “Kampüsten TEI’ye Giden Kariyer yolculuğu” başlıklı sunumları ile tamamlandı. Programın sonunda, konuşmacılar ile destekleyen 40 firma yöneticilerine plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi. Öğle yemeğinden sonra, M2-M4 blokları arasında konumlanmış olan firma standları gezildi. Standlarda, öğrenciler, gün boyu sektör temsilcileriyle yüz yüze görüşmeler yaparak staj ve iş imkanları hakkında bilgi alma, sektör temsilcileri ise firmalarını tanıtma imkanı buldu.